Eczacı Odası’ndan Başhekim Prof. Dr. Murat Gündüz’e ziyaret

Adana Eczacı Odası(ADEO) Yönetimi, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Başhekimi ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. H. Murat Gündüz’ü makamında ziyaret ederek ‘hayırlı olsun’ dileğinde bulundu.

ECZ. YALBUZDAĞ, “PANDEMİ HEPİMİZE CİDDİ SORUMLULUK YÜKLEDİ”

Adana Eczacı Odası Genel Sekreteri Ecz. Oğuzhan Sürme, Sayman Üye Ecz. Sühendan Toksöz ve Yönetim Kurulu Üyesi Ecz. Erdem Kızıltepe ile birlikte Başhekim Prof. Dr. H. Murat Gündüz’ü ziyaret eden Başkan Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ, burada yaptığı konuşmada “Pandemi nedeniyle gecikmiş bir hayırlı olsun ziyareti gerçekleştiriyoruz. Hastalıklara ve virüslere karşı mücadelemiz sizlerle aynı. Çabamız hastalarımızın ve halkımızın en yakın sağlık danışmanı olan eczanelerden olabildiğince faydalanmalarıdır. Gerek eczanelerimizden gerek hastanenizden insanların ilaca kolay ulaşması için odamız Balcalı Hastanesi ile olan işbirliği uzun yıllardır sürdürüyor. Kurumlar arası sıcak diyaloglar her zaman fayda sağlar. Pandemi hepimize ciddi sorumluluk yükledi. En kısa zamanda bu illetten kurtulma arzumuzla göreviniz tekrar hayırlı olsun. Başarılar diliyoruz.” dedi.

PROF. DR. GÜNDÜZ, “PANDEMİDE BİLİNEN YERLER GÜVENLİDİR”

Adana Eczacı Odası Yönetiminin nazik ziyaretinden mutlu olduğunu ifade eden Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Başhekimi ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Murat Gündüz, “Öncelikle hoş geldiniz. Son günlerde her toplantının konusu maalesef pandemi oluyor. Korunma tedbirlerine uyulan bildiğimiz yer ve kurumlar güvenlidir. Bulaşılığı fazla olan yerler bilinmeyen yerlerdir. Aşı yaptırmak karşımızdaki en etkin çözüm gibi duruyor. Aşı sırası gelen yaş gurubu insanlarımızın aşılamalarını hastanemizde Saat: 24.00’de kadar yapıyoruz. Toplumda aşı olan insan sayısı arttıkça pandemiden etkilenme sayısı düşecektir. Bu süreci kazasız, belasız atlatma arzusundayız. Toplumumuz tedbirlere daha sıkı uyması ve rehavete kapılmaması gerekir. Vakaların azalması virüsün kaybolduğu anlamına gelmez. Süreç devam ediyor. Aşı çalışmaları ve elimizdeki veriler; aşılanan kişi hasta olsa bile ağırlaşmadığını gösteriyor. Bizim dileğimiz insanların virüse yakalanmaması, yakalananlarında hastanelere yatmadan ayakta hafif geçirmesidir. Bu anlamda siz eczacılarla çözüm odaklı her türlü işbirliğine hazırız.” diye konuştu.