Prof.Dr. Gülhanım Hacıyakupoğlu emekli oldu

BALCALI HASTANESİ GÖZ HASTALIKLARI ALANINDA ÇOK DEĞERLİ BİR BİLİM İNSANINI EMEKLİLİĞE UĞURLADI

PROF.DR. GÜLHANIM HACIYAKUPOĞLU 41 YILLIK ÇALIŞMA HAYATINA ALKIŞLARLA VEDA ETTİ

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülhanım Hacıyakupoğlu düzenlenen törenle alkışlar arasında emekli oldu.

Hipokrat Toplantı Salonu’nun da düzenlenen törene Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Özbarlas, Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tamer Cevat İnal ile birlikte Akademisyenler, çok sayıda personel ve Gülhanım Hacıyakupoğlu’nun eşi Prof. Dr. Sabahattin Hacıyakupoğlu katıldı.

Törende ilk olarak Balcalı Hastanesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Meltem Yağmur söz alarak, Gülhanım Hacıyakupoğlu’nun Göz Hastalıkları alanında çok önemli ve değerli bir isim olduğuna dikkati çekerek, uzun yılarını kliniğe adayarak özellikle şaşılık alanında yaptığı çalışmalarla adından söz ettirdiğine vurgu yaptı. Yağmur, emeklilik hayatında Gülhanım Hacıyakupoğlu’na mutluluklar diledi.

Daha sonra kürsüye gelen Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihal Demircan, Prof. Dr. Gülhanım Hacıyakupoğlu’nun hayatından kesitler içeren bir sunum yaptı.

Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tamer Cevat inal ise yaptığı konuşmada, Prof. Dr. Gülhanım Hacıyakupoğlu’nu tanımış olmanın kendisi açısından büyük bir şans olduğunu dile getirerek, onun bilgi ve birikiminin meslek adına son derece önemli olduğunun altını çizdi. İnal, Prof. Dr. Gülhanım Hacıyakupoğlu’nun emeklilik sonrasında da kliniğine katkı sunmaya devam edeceğine inandığını sözlerine ekledi.

Başhekim Prof. Dr. Tamer Cevat İnal’ın ardından kürsüye gelen Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Özbarlas da Prof. Dr. Gülhanım Hacıyakupoğlu ile 30 yılı aşkın bir tanışma sürecinin olduğuna değinerek, özellikle ameliyathane sonrası ve öncesi dinlenme zamanlarında son derece keyifli sohbetler yaptıklarını belirtti. Emeklilikte geçireceği zamanının çalışma hayatında olduğu gibi verimli olacağına inandığını dile getiren Özbarlas, emeklerinden dolayı Hacıyakupoğlu’na teşekkür etti.

Son olarak kürsüye gelen Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan,  bugün Çukurova Üniversitesi’nin Dünya’nın ve Türkiye’nin sayılı üniversitelerinden biri olmasına en büyük nedenin değerli bilim insanlarının yaptıkları son derece önemli bilimsel çalışmalar olduğuna değinerek o isimlerden bir tanesinin de Prof. Dr. Gülhanım Hacıyakupoğlu olduğunu söyledi. Böyle değerli bir ismin emekli olmasının tabiki kurum adına burukluk hissettireceğine dikkati çeken Erdoğan, Prof. Dr. Gülhanım Hacıyakupoğlu’nun her zaman güzel anılarla hafızalarda yer edeceğine vurgu yaptı.

Yapılan konuşmaların ardından başta Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı kurucusu Emekli Prof. Dr. Gülhan Silem olmak üzere Prof. Dr. Gülhanım Hacıyakupoğlu’nun Akademisyen ve diğer yakın dostları duygu ve düşüncelerini törene katılanlarla paylaştı.

Prof. Dr. Gülhanım Hacıyakupoğlu ile törene katılanlara teşekkür ederek, tören sırasında son derece duygulu anlar yaşadığını, hayatının önünden bir film şeridi gibi geçtiğini, geçmişten dönüm bugüne baktığında ne kadar doğru işler yaptığının farkına bir kez daha vardığını dile getirdi. Prof. Dr. Gülhanım Hacıyakupoğlu geride çok güzel anılar bırakarak emekliliğe adım attığını da sözlerine ekleyerek tüm çalışma arkadaşlarına da böylesine güzel emeklilik törenleri yaşamalarını diledi.

Daha sonra Prof. Dr. Gülhanım Hacıyakupoğlu’na başta Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı olmak üzere Göz alanında faaliyet gösteren çeşitli dernek ve kuruluşlarca teşekkür plaketleri ve çiçekler verildi.