Dünya Anatomi gününde ÇÜ. Tıp Fakültesinde Ana Bilim Dalları toplantısı yapıldı

DÜNYA ANATOMİ GÜNÜNDE Ç.Ü TIP FAKÜLTESİ’N DE ANATOMİ ANA BİLİM DALLARI TOPLANTISI YAPILDI

DOĞU AKDENİZ BÖLGESİ ÜNİVERSİTE HASTANELERİ ANATOMİ ANA BİLİM DALLARI ADANA’DA BİR ARAYA GELDİ

BEDEN (KADAVRA) BAĞIŞININ ÖNEMİNE VURGU YAPILDI

Türk Anatomi ve Klinik Anatomi Derneği Yönetimlerinin önerisiyle Uluslararası Anatomi Dernekleri Federasyonu’nun kabul ettiği Dünya Anatomi Günü çerçevesinde Doğu Akdeniz Bölgesinde yer alan Kahramanmaraş, Mersin Gaziantep, Hatay Mustafa Kemal, Üniversiteleri’nin Anatomi Ana Bilim Dalları Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde bir araya geldi.

Düzenlenen toplantının amacı ise Anatomistler arasındaki iletişimi artırmak, genç meslektaşların Anatomi Bilim Dalı’nı yakından tanımalarını sağlamak, beden bağışının önemine dikkat çekmek olduğu belirtildi.

Toplantıda konuşan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hilmi Yücel, Türk Anatomi ve Klinik Anatomi Derneği tarafından 2012 yılında Ekim ayının son haftasının Ulusal Anatomi Haftası olarak ilan edildiğini ifade ederek, bu süreçte beden bağışı konusunda bir farkındalık yaratılmasının hedeflendiğini bu nedenle bu haftanın adının “Beden Bağışı Haftası” olarak belirlendiğinin altını çizdi. Yücel bu çerçevede gerek Çukurova Kampüsü içerisinde gerekse Tıp Fakültesi önünün de çeşitli etkinlikler yapılacağına da vurgu yaptı.

Gerek Dünya Anatomi Günü’n de gerekse Dünya Anatomi Haftasında beden bağışı konusunda farkındalık yaratmanın son derece önemli olduğuna değinen Yücel, bu konuda duyarlılığın artması yönünde günümüzde birçok çalışmaya imza atıldığını, bağışlanan bedenler sayesinde tıp eğitimi alan geleceğinin hekimlerinin kendilerini pratik alanda daha çok pekiştireceğini belirtti.

Dünya Anatomi Günü’nün 15 tarihinde kutlandığına da dikkati çeken Prof. Dr. Ahmet Hilmi Yücel, bu tarihin amacının ünlü Cerrah Anatomist Anderas Vesalius’un ölüm yıldönümüne gelmesinin olduğunu söyledi. Vesalius’un Anatomi alanında çok önemli çalışmalara imza attığını ifade eden Yücel, bu nedenle “Uluslar Arası Anatomi Dernekleri Federasyonu” Türk Anatomi ve Klinik Anatomi Dernekleri’n den gelen “Dünya Anatomi Günü” önerisi için Anatomi de ve Sağlık’ta devrimin öncüsü olarak kabul edilen Vesalius’un ölüm tarihi olan 15 Ekim tarihini “Dünya Anatomi Günü” olarak kabul ettiğini sözlerine ekledi.