Prof.Dr. Hacer YAPICIOĞLU YILDIZDAŞ

Mail: hyapicioglu@cu.edu.tr

İletişim:  0 (322) 338 65 67 - (3001)

ÖZGEÇMİŞ

1994 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan Prof. Dr. Hacer YAPICIOĞLU  YILDIZDAŞ, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimini 1999 yılında tamamladı. 2003 yılında Neonatoloji yan dal ihtisasını bitirerek Neonatolog, 2011 yılında Çocuk Genetik uzmanı oldu. 2000 yılında Yardımcı Doçent, 2005 yılında Doçent ve 2012 yılında Profesör unvanını aldı. Harvard Üniversitesi ve Toronto Üniversitesi’nde gözlemci doktor olarak bulundu. Halen Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, Neonatoloji Bilim Dalı ve Çocuk Genetik Bilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Türk Neonatoloji Derneği, Milli Pediatri Derneği, Türk Pediatri Kurumu, Çukurova Pediatri Derneği ve Çukurova Neonatoloji Derneği üyesidir.