Prof.Dr. Aysun KARABAY BAYAZIT

Mail: ayskar@cu.edu.tr

İletişim:  0 (322) 338 65 67 - (3001)

ÖZGEÇMİŞ

1991 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan Prof. Dr. Aysun KARABAY BAYAZIT, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimini 1996 yılında tamamladı. 2001 yılında Çocuk Nefrolojisi yan dal ihtisasını bitirerek Çocuk Nefroloji, uzmanı oldu.2004 yılında Doçent ve 2010 yılında Profesör unvanını aldı. Amerika Birleşik Devletleri Case Western Universitesi Rainbow Babies and Childrens’ Hastanesi Çocuk Nefroloji Bölümünde  Klinik Araştırmacı Doktor, İtalya Roma Bambino Gesu Childrens’ Hospital Hemodiyaliz Ünitesinde de gözlemci doktor olarak bulundu. 2020-2023 yılları arasında Avrupa Çocuk Nefroloji Derneğinde (ESPN) yönetim kurulu üyesi olarak görev aldı. Halen Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, Çocuk Nefrolojisi Bilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Çocuk Nefroloji Derneği, Çukurova Pediatri Derneği ve Türk Pediatri Kurumu üyesidir.