Balcalı'dan Anlamlı Etkinlik

ÇOCUKLARDA BAĞIŞIKLIK YETMEZLİĞİNE DİKKAT ÇEKTİLER

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Alerji Immünoloji Bilim dalı Başkanı Prof. Dr. Derya Ufuk Altıntaş ile Doç. Dr. Dilek Özcan ve Dr.Öğr. Üyesi Mahir Serbes öncülüğünde bir araya gelen klinikte görevli hekimler ve tedavi gören minikler çocuklarda bağışıklık yetmezliğine dikkat çekmek amacıyla deprem felaketinden etkilenmeyen çocuk poliklinikleri bahçesinde günün anlamına ilişkin düzenlenen etkinlikte havaya balonlar uçurdu.

Etkinlikte bir konuşma yapan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Alerji Immünoloji Bilim dalı Başkanı Prof. Dr. Derya Ufuk Altıntaş "Immun yetmezlikler doğuştan itibaren bulgu verebilir. Bu bulgular, tekrarlayan akciğer enfeksiyonları, yılda 4'ten fazla ciddi sinüs enfeksiyonu ve 2'den fazla orta kulak iltihabı geçirme, vücutta iyileşmeyen yaralar, ciltte ya da iç organlarda apse oluşumu ve bunlara eşlik eden büyüme gelişme geriliği şeklinde kendini gösterebilir. Bu şikâyetlerle karşılaşıldığında akla immun yetmezlikler gelmelidir" diye konuştu.

Altuntaş, “Hepimizi üzen ve Antakya, Maraş, Osmaniye başta olmak üzere çevre illeri etkileyen deprem sonrası bile hiç durmadan hastalarımızı tedavi etmeye devam ettik. Her yıl Nisan ayında İmmun Yetmezliklere farkındalık yaratmak amacıyla düzenlediğimiz bu etkinlikte uçurduğumuz her balon iyileştirdiğimiz ve tedavisine devam ettiğimiz çocuklarımızı temsil ediyor” dedi.