Prof.Dr. Ünal Zorlu Demir emekli oldu

KIRK YILLIK ÇALIŞMA HAYATINA ALKIŞLARLA NOKTA KOYDU!

PROF. DR. ÜNAL ZORLUDEMİR’İ HASTALARI ÇİÇEKLERLE EMEKLİLİĞE UĞURLADI

BALCALI HASTANESİ ÇOCUK CERRAHİSİ ANA BİLİM DALI ÖĞRETİM ÜYESİ PROF. DR. ÜNAL ZORLUDEMİR EMEKLİ OLDU

Çukurova Üniversitesi’n de Rektör Yardımcılığı görevinde de bulunmuş ve Çocuk Cerrahisi alanında Türkiye’nin sayılı isimlerinden olan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Cerrahisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ünal Zorludemir yaklaşık 40 yıllık çalışma süresini noktalayarak emekli oldu.

Prof. Dr. Ünal Zorludemir için Hipokrat Salonu’n da bir emeklilik töreni düzenlendi. Törene Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Rektör Yardımcıları, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedar Özbarlas, Dekan Yardımcıları, Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tamer Cevat İnal, Başhekim Yardımcıları Türkiye Çocuk Cerrahi ve Türkiye Pediatri Üroloji Derneği Başkanları’nın yanı sıra çok sayıda Akademisyen, çalışan ile Zorludemir’in ailesi katıldı.

Törende ilk olarak söz alan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Tuncer, Ünal Zorludemir’in uzun yıllar boyunca Çocuk Cerrahisi alanında çok önemli çalışmalara imza attığını belirterek kendisiyle birlikte görev yapmış olmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu dile getirdi. Tuncer Zoırludemir’e bundan sonraki yaşamında başarılar diledi.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Özbarlas ise Ünal Zorludemir isminin çok değerli olduğunun altını çizerek, tıp camiasına sayısız isimler yetiştiren ve sayısız hastanın derdine derman olan Zorludemir’in emeklilikle beraber köşesine çekilmeyeceğini düşündüğünü aksine yine çeşitli alanlarda çalışma arkadaşlarına destek olmaya devam edeceğine değindi.

Çukurova Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ise Ünal Zorludemir Hoca’nın Tıp Fakültesinde ve Hastane de neredeyse yaşamının tamamını geçirdiğine değinerek, Artık emeklilik aşamasının sonrasında yeni bir başlangıç yaptığına, bu durumunda ikinci bir hayat olduğuna dikkati çekti. Kibar, böyle bir emeklilik töreniin her isme nasip olmasını dileyerek, Zorludemir’in 40 yılını hizmet aşkıyla burada değerlendirdiğinin altını çizdi. Ünal Hoca yı 30 yıldır tanıdığını ifade eden Rektör Kibar, Ünal Zorludemir’in önce insan, sonra hekim, sonra saygın bir bilim insanı ve yönetici olarak çok önemli görevler yaptığını bu anlamda da kendisine sonsuz teşekkürlerini sunduğunu belirterek, emekliliğin çalışma alanın sona ermesi anlamına gelmediğini, dolayısıyla da Ünal Zorludemir’in emeklilik hayatında da önemli projelere imza atacağını bildiğini dile getirdi.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar’ın konuşmasının ardından başta Prof. Dr. Işık Olcay olmak üzere törene katılan çeşitli isimler Prof. Dr. Ünal Zorludemir için duygu ve düşüncelerini anlattılar.

Daha sonra Prof. Dr. Ünal Zorludemir katılımın oldukça yüksek olduğu emeklilik törenin de bir konuşma yaptı. Zorludemir konuşmasında oldukça duygulu anlar yaşadı. Emekli olmasının yaşamına sadece farklı bir boyut kazandıracağını, daima arakadan gelen isimlere destek olmaya devam edeceğini, tecrübelerini her platformda paylaşacağına işaret eden Zorludemir emeklilik törenin kendisini yalnız bırakmadıkları için tüm katılımcılara teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından Prof. Dr. Ünal Zorludemir’e teşekkür plaketleri ve hediyeler verildi. Törenin bir başka sürprizi ise Prof. Dr. Ünal Zorludemir’in tedavi ettiği hastaları hastaları tarafından kendisine çiçek verilmesi oldu. Prof. Dr. Ünal Zorludemir hastaları tarafından emekliliğe çiçeklerle uğurlandı.