Balcalı'da “Kadın Hekim Gözünden Dünya'dan Kareler" Fotoğraf Sergisi

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Erişkin Acil Kliniği Sorumlusu Prof. Dr. Zeynep Kekeç tarafından Dünya Kadınlar Günü ve 14 Mart Tıp Bayramı’na özel dünyanın birçok yerinde çektiği fotoğraflar için sergi düzenlendi.Balcalı Hastanesi Hipokrat Toplantı Salonu’nun fuayesinde düzenlenen serginin gerçekleştirilen açılış törenine Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yeşim Yeşim Taşova,  Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Tunay Sarpel ile Akademisyenler, Sağlık Çalışanları ve sanatseverler katıldı.Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü Grafik Bölümü Öğretim Üyesi İlker Gül’ün Koordinesinde hekim gözüyle Dünya’nın birçok bölgesinde çektiği fotoğrafları sanatseverlerin beğenisine sunan Zeynep Kekeç, katılımcılarla fotoğrafları tek tek gezerek hikayelere dair bilgiler aktardı.Zeynep Kekeç, Hem Dünya Kadınlar Günü hem de yaklaşan Tıp Bayramı çerçevesinde bir kadın hekim gözünden Dünya’nın farklı yerlerini sanatseverlerle buluşturmayı amaçladıklarının altını çizerek, bu çerçevede kendisine destek olanlara ve katılımcılara teşekkür etti. Kekeç, bu serginin bir başka amacının ise sergiyi gezenlerin bakış açılarının bir nebze olsun değiştiğine dikkati çekmek olduğunu ve katılımcıların bu fotoğraflar sayesinde dünyanın çeşitli yerleri hakkında da bilgi sahibi olabileceklerinin altını çizdi.Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yeşim Taşova’da gerek Dünya Kadınlar Günü gerekse Tıp Bayramı nedeniyle hastane de geçtiğimiz yıllarda başlatılan farklı sanat etkinliklerine bir yenisinin daha eklendiğine vurgu yaparak,” geçtiğimiz yıl sağlıkta şiddet konusuna dikkat çekmek amacıyla yine hastane içerisinde bir fotoğraf sergisi düzenlenmişti bu tür sanatsal faaliyetlerin sağlık alanına yansımaları da şüphesiz olumlu yönde olacaktır sergiye emeği geçen değerli hocalarımızı kutluyorum” dedi. Yapılan konuşmaların ardından katılımcılar tarafından “Kadın Hekim Gözünden Dünya’dan kareler” isimli fotoğraf sergisi büyük bir ilgiyle takip edildi.