Balcalı Hastanesi Algoloji Kliniği Akredite Oldu

BALCALI HASTANESİ ALGOLOJİ KLİNİĞİ AKREDİTE OLDU

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Algoloji Kliniği Türk Algoloji-Ağrı Derneği tarafından gerekli yeterlilik koşullarının sağlaması sonucu akredite olmaya hak kazandı.

1985 yılında diğer kliniklerden istek ve konsültasyonlar ile başlayan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Algoloji Kliniği Daha sonra 1987 yılında Prof. Dr. Abdulkadir Geylan Işık tarafından ameliyathane içinde sekreterlik ile birlikte iki muayene ve girişim odasını içeren bağımsız bir algoloji polikliniği olarak hizmetlerine devam etti.

İleriki zamanda ise doğrudan hasta kabulüne başlayan kliniğie 1992 yılında Prof. Dr. Hayri Özbek katıldı ve 1994 te Algoloji Bilim Dalı kuruldu. Klinik 2014 yılından itibaren yandal eğitimi veriyor. Klinikte ayrıca Dr. Sinan Pektaş, Uzm. Dr. Fırat Ulutatar, yandal eğitimlerini tamamlayarak Algoloji uzmanı olmuş durumda. Bilim Dalın da Arş. Gör. Uzm. Dr. Çağatay Küçükbingöz ve Arş. Gör. Uzm. Dr. Tamer Bayram da hizmet vermeye devam ediyor.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Algoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hayri Özbek sadece Adana’nın değil bölgenin en önemli ağrı merkezlerinden biri olduklarını dikkat çekerek, bu konuda kendilerine başvuran hastaların aldıkları hizmetten son ederece memnun olduklarının altını çizdi. Özbek, Bilim Dalı olarak gerekli yeterlilik koşullarını sağladıktan sonra Türk Algoloji-Ağrı Derneği tarafından akredite olmaya hak kazandıklarının vurgulayarak bu önemli başarıda katkısı olan tüm ekip arkadaşlarına teşekkür etti.