Prof. Dr. Zeynep KEKEÇ

    Prof.Dr. Prof. Dr. Zeynep KEKEÇ

     

      https://avesis.cu.edu.tr/zkekec/iletisim

 

      Mail: zkekec@cu.edu.tr

 

       İletişim:  0 (322) 338 65 67 - (3001)

 

 

 

 

 

ÖZGEÇMİŞ

 

Prof. Dr. Zeynep KEKEÇ, Adana da doğmuştur. İlk orta ve lise eğitimini Adana’da çeşitli okullarda aldıktan sonra, girdiği Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesinde lisans eğitimini tamamlayarak Tıp Doktoru ünvanını almıştır.

Niğde’nin Bor ilçesinde Çeşitli sağlık ocağı ve hastanelerde kısa süreli mecburi hizmet görevinden sonra Tıp ta Uzmanlık Sınavı sonrası Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim dalında uzmanlık eğitimine başlamış ve Erciyes Acil Tıp Anabilim dalının ve ülkemizin ilk Acil Tıp uzmanlarından birisi olarak uzmanlık eğitimini tamamlamıştır. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp  Anabilim Dalı’nda ilk Acil Tıp öğretim üyesi olarak  akademik faaliyetler de bulunmuş ve sonrasında akademik hayatına Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim dalında devam etmiştir. Çukurova Acil Tıp Anabilim dalının ilk Acil Tıp uzmanı öğretim üyesi olarak Anabilim dalı Başkanlığı yapmıştır. Ayrıca halen Tıp Fakültesi dekanlığı yönetim kurulu ve kurul üyeliği yapmaktadır.

Acil tıbbın temel konuları ve işleyişleri ile ilgili Amerika Birleşik Devletlerinde çeşitli hastanelerde gözetmen hekim olarak görev almış, UPMC Hastaneleri, Mercy Hospital (Pittsburgh), King’s Couny Hospital, Sunny Down State, (Newyork) da bilimsel faaliyet ve etkinliklerde bulunmuştur. Pittsburgh ve Newyork zehir danışma merkezlerinde observer hekim olarak gözlemlerde bulunmuştur.

Türkiye Acil Tıp Derneğinde (TATD) yönetim kurulu üyeliği ve toksikoloji çalışma grubu başkanlığı yapmıştır. TATDUS (Türkiye Acil Tıp Derneği Acil USG Çalışma Grubu) bölge koordinatörü ve eğitmenidir. Yurt içi ve yurt dışı çok sayıda ulusal ve bölgesel (6 kez Çukurova Acil Tıp Günleri kongre/sempozyumu) ile  Acil Tıp kongre ve sempozyum ve kursda eğitmen ve düzenleme kurulunda olarak görev almış ve Acil Tıp uzmanlığını akreditasyon ve eğitim komisyonlarında yer almıştır. Çok sayıda yurt içi  hakemli dergilerde ulusal indekslerde taranan  dergilerde  makaleleri ile  yurt dışı ve uluslar arası indekslerde (SCI/SCI-Expanded, SSCI,SCI,SCI-Expanded veya AHCI kapsamındaki uluslararası hakemli dergilerde  ve uluslar arası alan indexleri tarafından taranan yayınlanmış taranan bilimsel dergilerde  makaleleri  bulunmaktadır. Ayrıca editör ve yazar olarak yer aldığı  3.kez güncellenerek  basımı yapılmış Tüm Yönleriyle Acil Tıp ve Acil Tıp Cep Kitabı ile Acil Tıp Pratiğinde Klinik Toksikoloji isimli ulusal ISSBN nolu kaynak kitapları bulunmaktadır. İngilizce ve Almanca bilmektedir.

Çukurova üniversitesi Acil Tıp Anabilim dalında 2006 yılında Acil Tıp Doçenti, 2013’te Acil Tıp Profesörü ünvanını almıştır. Halen Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim dalında öğretim üyesi olarak  akademik ve bilimsel hayatına devam etmektedir.