Dünya Ebeler Günü Balcalı'da Kutlandı.

Dünya Ebeler Günü nedeniyle Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’n de etkinlik düzenlendi. Etkinlikte çeşitli sunum ve konferanslarla bilgiler verilirken, ebelik mesleğinin de sorunları tartışıldı.

Hipokrat Salonunda düzenlenen kutlama etkinliğinde kürsüye ilk olarak gelen Çukurova Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi 3. Sınıf Ebelik Öğrencisi Buse Cüce, son derece kutsal bir mesleği yapacak olmalarından ve bu mesleğin eğitimini doğru bir şekilde almalarından dolayı son derece mutlu olduğunu ifade etti. Cüce ebelik mesleğini yapacak kişilerin mutlaka bu meslekle alakalı çeşitli dernek ve kurumlara üye olması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Balcalı Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Bilim Uzmanı Yasemin Özgök Topuksal da yaptığı konuşmada ebelik mesleğinin son derece önemli ve değerli bir meslek olduğunun altını çizdi. Ebelerin hemşirelerle daima iç içe ve yanyana hizmet verdiklerine dikkati çeken Topuksal, ebelerin mesleklerini doğru bir şekilde icra edebilmeleri adına önemli çalışmalara imza attıklarını vurguladı.

Çukurova Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Şule Gökyıldız Sürücü de verilen eğitimle ebelerin mesleklerine başlarken gerek Anne adayları ve Annelerle kurdukları ilişkinin son derece önemli olduğuna işaret etti. Sürücü, ebeliğin doğum öncesinde gebelik izlemini yapan, takip eden, önlemleri alan, doğum anında ise doktora yardımcı olup doğum sürecini yöneten anne ve bebeğin sağlığını izleyen, doktorun bulunmadığı yerlerde doğum yaptıran ve sonrasında anne ve çocuk sağlığı için ilk bakım ve muayenesini yapan, destekleyici, bakım verici, koruyucu hizmetlerde diğer sağlık personelleri ile beraber iş birliği yapan bir sağlık personeli olduğuna dikkat çekti.

Daha sonra kürsüye gelen Adana İl Sağlık Müdürü Ahmet Özer, ebeliğin ne kadar kutsal bir meslek olduğunu anlatmaya kelimelerin yetmeyeceğini belirterek, Ebelerin Doğumevlerinde, Hastanelerde, Doğumhanelerde, Aile Sağlığı Merkezlerinde, Toplum Sağlığı Merkezleri gibi birçok sağlık alanında hizmet verdiklerine işaret etti. ebelerin doktor ve Hemşinlerle yurdun en ücra köşelerinde omuz omuza çalıştığını da sözlerine ekleyen Özer, bu alamda bu değerli günün kutlu olmasını diledi.

Son olarak konuşan Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Üniversite olarak her alanda olduğu gibi ebelik eğitimi alanında da çok önemli çalışmalara imza attıklarının atını çizerek, lisans eğitimin yanı sıra yüksek lisans çalışmalarına da yer verdiklerine vurgu yaptı. Doğru alınan bir eğitimle ebelerin bugün özellikle anne bebek arasında ki en önemli bağlardan biri haline gelebileceğine değinen Erdoğan, bu yüzden ebelik mesleğinin öneminin bir kez daha ortaya çıktığını söyledi.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından, ilk olarak İstanbul Bilgi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süreyya Karagöz “bakım üzerine” adı altında bir konferans verdi. Etkinlikler çeşitli sunum ve konferanslarla tüm gün sürdü.