İki Gurur Bir Arada
30 May 2019
BALCALI GÖZ HASTALIKLARI KLİNİĞİNE PROF. DR. GÜLHAN SLEM’iN İSMİ VERİLDİ
BALCALI GÖZ HASTALIKLARINA AKREDİTASYON BELGESİ VERİLDİ
Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı iki önemli gururu bir arada yaşadı, Göz Haslıkları Kliniğine bu bölümün kurucusu olan Emekli Prof. Dr. Gülhan Slem’in adı verildi. Ayrıca kurumsal anlamda büyük öneme sahip olan Türk Oftalmoloji Derneği tarafından verilen yeterlilik akreditasyon belgesi de alındı.
Her iki önemli gelişme için Hipokrat toplantı salonunda bir tören düzenlendi. Törende ilk olarak konuşan Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nın en kıdemli öğretim üyesi Prof. Dr. Reha Ersöz öncelikle Ana Bilim Dalı’nın kurulmasında ve bugünlere gelmesinde en önemli isim olarak gördükleri Prof. Dr. Gülhan Slem’in isminin kliniğe verilmesinden dolayı son derece mutlu olduklarını belirtti. Ersöz ayrıca akreditasyon belgesinin alınmasından ana temelin ise yine Prof. Dr. Gülhan Slem’e ait olduğunu ifade etti. Ersöz Slem’in hayatından kesitler olan birde sunum gerçekleştirdi.
GÜLHAN SLEM HOCANIN YAPTIKLARI SONSUZA KADAR YAŞAYACAKTIR’’
Türk Oftalmoloji Derneği Onursal Başkanı Prof. Dr. Erol Turaçlı da, Prof. Dr. Gülhan Slem adının Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Kliniğine verilmesinin kendisini ve Türk Oftalmoloji camiasını çok mutlu ettiğini dile getirerek,“Hocamızın bugüne kadar Türk Oftalmolojine ve Türk tıbbına yaptığı katkılar hiçbir şey ile mukayese edilemez. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Kliniğinin kurucusu ve geliştiricisi, seksiyonlaşmayı sağlayan değerli hocası Prof. Dr. Gülhan Slem’in adı ve yaptıkları daima sonsuza kadar yaşayacaktır’’ şeklinde konuştu.
TÜRK OFTALMOLOJİNİN ANADOLU’DAKİ SESİ OLMUŞTUR’’
Türk Oftalmoloji Derneği Genel Başkanı Prof.Dr. Osman Şevki Arslan ise, “Türk Oftalmoloji Derneği’nin 1928 yılında kurulmuş ulu bir dernek olduğunu, Cumhuriyetin ilk yıllarında kurulan, kurulduğundan günümüze kadar çok büyük başarılara imza atmış, bugün Oftalmoloji camiasını tek olarak temsil edebilme yüceliğine erişmiş 5 bin 500’den fazla üyesi olan çok başarı bir dernek.olduğuna vurgu yaptı.Prof. Dr. Gülhan Slem’in, Türk Oftalmolojinin ve bunun cemiyetinin Anadolu’daki sesi olduğuna işaret eden Arslan,“Bugün bu büyük hocamıza, sağlığında kurduğu klinikte adının verilmesi gerçekten çok büyük bir vefa örneğidir’’ dedi.
KLİNİK, HOCAMIZIN NE KADAR SAĞLAM TEMELLER ATTIĞININ GÖSTERGESİDİR’’
Daha sonra kürsüye gelen Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Özbarlas ise “ Hem Kliniğe hocamızın sağlığında adının verilmesi bir vefa örneğidir, hem de Göz Anabilim Dalının akreditasyon belgesi alması memnuniyet vericidir” açıklamasında bulundu. Dekanlık olarak tüm Anabilim Dallarının akreditasyonlarını teşvik ettiklerine dikkati çeken Özbarlas, bunun domino etkisi ile yayıldığını gördüklerini, Böyle bir Anabilim Dalının gelişmesi ve bu duruma gelmesinin kuruluşunun doğruluğundan meydana geldiğini ve Gülhan Slem hocanın kurucusu olduğu kliniğin, hocanın ne kadar sağlam temeller attığının göstergesi olduğunun altını çizdi.
“GÖZ HASTALIKLARI ANABİLİM DALI TIP FAKÜLTEMİZİN GÜCÜNE ÖNEMLİ KATKILAR SUNMAKTADIR’’
Çukurova Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Şeref Erdoğan da yaptığı konuşmada şunları söyledi “ Üniversitemizin bugünlere gelmesinde lokomotif rolü üstlenmiş iki kurucu fakültemiz var. Bunlardan birisi Tıp fakültemiz. Göz Hastalıkları Anabilim Dalı da Tıp fakültemizin gücüne önemli katkılar sunmaktadır. Bugün, Göz Hastalıkları Kliniği kurucu öğretim üyesi, fakülte ve üniversite yönetiminde önemli görevlerde bulunmuş, Prof. Dr. Gülhan Slem’in adının Göz Hastalıkları Kliniğine verilmesini kutluyoruz. Anabilim Dalının önerisi, fakülte yönetim kurulumuzun uygun görmesi ve üniversitemizin senatosu tarafından Şubat 2019’da tarihinde onaylanması sonucu artık Göz Hastalıkları Kliniğimizi Prof. Dr. Gülhan Slem kliniği olarak adlandırıyoruz. Hocamıza bu emekleri için Rektörümüz adına çok teşekkür ediyoruz ve saygılarımızı sunuyoruz’’
“BUGÜN YAŞADIĞIM MUTLULUKDEĞERLİ BİR MİRAS OLACAK ‘’
Kürsüye son olarak gelen Emekli Prof. Dr. Gülhan Slem ise oldukça duygu yüklü bir konuşma yaptı. Slem teşekkür konuşmasında, “Gün oldu,oftalmoloji sahnesinde stajyer aktördüm. Sonra jön, baş aktör ve karakter rollerini oynadım. En sonda, yönetmendim, rejisördüm. Sonra da yerimi, genç kuşaklara bıraktım. Her şey geçici, kimse de vazgeçilmeyecek biri değil. Ben olmaz isem, işler yürümez dememeli. Çünkü bunları sizden daha iyi yapacak gençler ve kuşaklar vardır. Eğer yok diyorsanız, bir hoca olarak kusur sizindir. İnsan yetiştirmeyi beceremediniz demektir. Ya niyetiniz yoktur, ya seçiminiz yanlıştır, ya da siz yeterli imkânı vermemişsinizdir. Ortak emeğimizin eseri olan göz kliniği bugün, benden daha iyi ve Prof.Dr. Reha Ersöz’ün önderliğinde emin ellerdedir. İki yeterlilik belgeleri almaları da bunun bir kanıtı. Bu da, benim için bir övünç ve gurur vesilesidir’’ ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmaların ardından Porf. Dr. Gülhan Slem’e çiçek ve çeşitli hediyeler verildi. Gülhan Slem daha sonra kurucusu olduğu Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı ve buna bağlı kliniği gezdi.