Balcalı'da Prof.Dr. Ruhi Türkyılmaz Ölümsüzleştirildi

ÜROLOJİ KLİNİĞİNE TÜRKYILMAZ HOCANIN ANISINA ADI VERİLDİ

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Kurucu Üyelerinden biri olan ve Türkiye’de Üroloji alanında en değerli isimler arasında sayılan Prof. Dr. Ruhi Türkyılmaz’ın ismi Tıp Fakültesi’ne bağlı Balcalı Hastanesi, Üroloji Kliniğine verilerek ölümsüzleştirildi.

Prof. Dr. Ruhi Türkyılmaz’ın adının Üroloji Kliniğine verilmesine ilişkin ilk olarak Klinik önünde bir tören düzenlendi. Törene Çukurova Üniversitesi Rektör vekili Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Özbarlas, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Tunay Sarpel başta olmak üzere bölümde ve diğer bölümlerde görev yapan akademisyenler, Türkyılmaz’ın aynı dönem görev yaptığı emekli akademisyen dostları ile uzman ve asistan hekimler katıldı.

Törende ilk olarak konuşan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Üroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Atilla Arıdoğan, Ruhi Türkyılmaz Hoca’nın bugün mesleki duayen olarak kabul edilebilen en önemli isimlerden biri olduğunun altını çizdi. Arıdoğan, Ürolojik Cerrahi Derneği’nin bu yılki ilk Şube Toplantısını da yine Prof. Dr. Ruhi Türkyılmaz anısına yaptıklarını dile getirdi. Üroloji Kliniği’ne Ruhi Türkyılmaz’ın isminin verilmesinin kendileri açısından büyük onur olduğunu ifade eden Arıdoğan Türkyılmaz Hoca’nın bilgi ve birikimlerinden çok şeyler öğrenmeye devam ettiklerini de dile getirdi.

Arıdoğan’ın konuşmasının ardından söz alan Prof. Dr. Ruhi Türkyılmaz’ın da yakın arkadaşı olan Çukurova Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Can Özşahinoğlu, Ruhi Türkyılmaz ile yaşadıkları anıları, Türkyılmaz Hoca’nın mesleğine ne kadar âşık bir isim olduğunu belirtti. Özşahinoğlu, Türkyılmaz’ın mesleki yaşamı boyunca birçok önemli ismin yetişmesine de katkıda bulunduğuna dikkati çekti. Özşahinoğlu’nun konuşmasının ardından Prof. Dr. Ruhi Türkyılmaz’nın adının bulunduğu Üroloji Kliniği’nin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışın ardından ise Hipokrat Toplantı Salonunda Prof. Dr. Ruhi Türkyılmaz’ın anılarından oluşan bir slayt gösterisi sunuldu. Ardından ise Prof. Dr. Ruhi Türk Yılmaz’ın meslektaşları ile yakın dostları onunla ilgili düşüncelerini paylaştı. Sırasıyla söz alan isimler Türkyılmaz’ın engin ve ileri görüşlü bir bilim insanı, üstün bir eğitimci ve hekim olduğunu, Çukurova Üniversitesi ve Tıp Fakültesi’nin çeşitli kademelerinde görev yaptığını ve 60 uzman ile çok sayıda öğretim üyesinin yetişmesine katkıda bulunduğuna işaret etti. Ayrıca Ruhi Türkyılmaz’ın endoskopik cerrahinin Türkiye çapında yayılmasına öncülük ettiği de vurgulandı.