Balcalı'da Bir İlk Daha

Sağlık Bakanlığı, Türk Cerrahi Derneği ve Türk Tabipler Birliği’nin ortaklaşa düzenlediği Tıp Eğitiminde hasta tedavi ve hizmetlerinin kalitesinin standardını sağlamak konusunda verilen ulusal yeterlilik belgesini Genel Cerrahi Klinikleri Arasında Bölgede ilk ve tek olarak Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı aldı.

Sağlık Bakanlığı, Türk Cerrahi Derneği ve Türk Tabipler Birliği’nin ortaklaşa düzenlediği Tıp Eğitiminde hasta tedavi ve hizmetlerinin kalitesinin standardını sağlamak konusunda verilen ulusal yeterlilik belgesini Genel Cerrahi Klinikleri Arasında Bölgede ilk ve tek olarak Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi  Genel  Cerrahi Anabilim Dalı aldı.İlk olarak 2016 yılında başvurusu yapılan Ulusal Yeterlilik Belgesi konusunda 2 yıllık süre içerisinde Genel Cerrahi Anabilim Dalı tarafından gerekli eksikler giderildi. Ayrıca bu zaman zarfı içerisinde Tıp eğitimi ve hasta hizmetleri konusunda Avrupa Standartlarında uygulamalar başladı. Bundan sonra gerekli kriterler de tamamlanınca Nisan Ayı’nın ilk haftası kurumu ziyaret eden yetkililer tarafından gerçekleştirilen denetim sonucu  Klinik, Türk ve Avrupa Standartlarına uygun olduğu tespit edilerek ulusal yeterlilik belgesi aldı.Konuyla ilgili olarak Balcalı Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’n da bir tören düzenlendi törene Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Eski Rektörlerden Prof. Dr. Yalçın Kekeç, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Tunay Sarpel, Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yeşim Taşova ile klinikte görevli Öğretim Üyeleri, Uzmanlar ve Asistanlar ile diğer çalışanlar katıldı.Törende bir konuşma yapan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilimdalı Başkanı Prof. Dr. Cem Kaan Parsak, 2016 yılından bu yana klinik olarak eksiklikleri yerine getirmeye gayret gösterdiklerini ve bugün bu amaca ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Parsak, Genel Cerrahi Klinikleri arasında bu belgenin ilk ve tek olarak kendilerine verildiğinin altını çizerek, Tıp eğitimi ile hasta hizmetleri ve tedavi ile takibinin kalitesinin artık Türk ve Avrupa düzeyinde olduğunun net bir şekilde görüldüğüne vurgu yaptı.  Balcalı Hastanesi Genel Cerrahi Kliniğinde çok önemli operasyonlara imza atıldığını belirten Parsak, çok meşakkatli bir süreci geride bıraktıklarını yapılan denetimler sonucunda da bu belgeyi almaya hak kazandıklarına işaret etti.Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ise özellikle Balcalı Hastanesi’n de bu tür Tıp eğitimi ve hasta hizmetlerinin kalitesi konularındaki ulusal anlamda alınan akreditasyon belgelerinin önemine değinerek, hedeflerinin Tıp Fakültesi Dekanlığı ve Başkehimlikle birlikte Anabilim Dallarıyla yürütülecek ortak çalışmalarla bu belgeleri daha da artırmak olduğunun ifade etti. Rektör Kibar, Belgenin alınmasında emeği geçen tüm Genel Cerrahi ekibine de bizzat teşekkür etti.Yapılan konuşmaların ardından Akreditasyon belgesi için bir kurdela kesimi yapıldı ardından Rektör Kibar ve beraberindekiler Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cem Kaan Parsak’tan kliniğin çalışmaları hakkında bilgi aldı.