Balcalı'da Kadın Doğum Uzmanlarına Modern Ameliyat Teknikleri Kursu

Çukurova Üniversitesi, Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’de kadın doğum uzmanlarına yönelik olarak iki gün süren ve yeni ameliyat tekniklerinin eğitimin verildiği bir kurs düzenlendi. 2 gün  gerçekleştirilen kurs çerçevesinde kadın doğum uzmanları, hem teorik hem de pratik bir şekilde yeni ameliyat teknikleri eğitimi aldılar. Kursa katılan kadın hastalıkları ve doğum uzmanları ileri laparoskopik ve histeroskopik cerrahi ameliyatları ile ilgili olarak da ilk gün teorik; ikinci gün ise ameliyathanede hasta başında uygulamalı eğitimi uyguladılar. Kurs yöneticisi Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Mehmet Ali Vardar yaptığı açıklamadaKursun çok yararlı geçtiğini belirterek, ‘Çukurova Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği’nin bölgenin en köklü ve gelişmiş tedavi ve eğitim merkezi olduğunu, temel amaçlardan birinin de bölgedeki kadın doğum uzmanı olan meslektaşlarına düzenli eğitimler vererek kendilerini yenilemeleri ve geliştirmelerine katkı sağlamak olduğunu belirtti. Kapalı ameliyat olarak bilinen laparoskopik ve histeroskopi ameliyatları ile hastanın karnı açılmadan rahim, yumurtalık , myom kist gibi hastalıkların cerrahi tedavisinin yapılabildiğini vurgulayan Prof. Dr.Mehmet Ali Vardar, bu ameliyatları yapabilmek için özel eğitimlere ve gelişmiş teknoloji ürünü cerrahi aletlere gereksinim olduğunu vurguladı. Kapalı ameliyatların yararlarının iyileşmenin daha hızlı olması, ameliyat sonrası ağrıların daha az yaşanması, hastanın karnında büyük ameliyat izi kalmaması olduğunu dile getiren, Vardar, laparoskopi ile yalnızca myom ve rahim ameliyatları değil aynı zamanda rahim kanseri operasyonlarının da rahatlıkla gerçekleştirilebildiğini ve bu hastaların genellikle kilolu, diyabetik kişiler olması nedeniyle yaşanan yara iyileşmesi enfeksiyon problemlerinin kapalı ameliyatlarda yaşanmadığını söyledi. Kurs kapsamında 14 tane operasyon gerçekleştirildi. Kadın Doğum Uzmanları, Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen, konularında çok deneyimli hocaların yaptığı bu ameliyatları bizzat ameliyathanede hasta başında izleme ve tartışma fırsatı buldu.