Balcalı'da 9. Endoürolojik Cerrahi Kursu

KAPALI YÖNTEMLE BİRE BİR CANLI VAKA ÜZERİNDE KURS!Ürolojik alandaki cerrahi operasyonlar artık büyük ölçüde kapalı (laparoskopik, endoskopik) yöntemlerle gerçekleşiyor. Bu konuda Türkiye’nin sayılı kliniklerinden bir tanesi olan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi (ÇÜTF) Balcalı Hastanesi Üroloji Ana Bilim Dalı tarafından, ülkemizin farklı bölgelerinden gelen 6 üroloji uzmanına canlı cerrahi operasyon kursu verildi.Balcalı Hastanesi Ameliyathanesi’nde 9.  gerçekleştirilen kursta Balcalı Hastanesi Üroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof.Dr.Atilla Arıdoğan, Prof.Dr.Yıldırım Bayazıt ve Doç.Dr.Volkan İzol tarafından katılımcılara laparoskopik yani kapalı yöntemle uygulanan 3 boyutlu operasyon canlı olarak anlatıldı. 3 BOYUTLU CERRAHİ DE ÖNCÜYÜZ Kursla ilgili bilgi veren Balcalı Hastanesi Üroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr.Volkan İzol, Bu yıl 8.sini yaptıkları bu kurs kapsamında Türkiye’nin bir çok ilinden gelen değerli hekimlere Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’n de başarıyla uygulanan 3 boyutlu ve kapalı yöntemle yapılan ürolojik operasyonları canlı olarak anlattıklarını dile getirdi.

Balcalı Hastanesi Üroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Arıdoğan ise,9. Sunu gerçekleştirdikleri kursun özelliğinin canlı vaka üzerinde olgunun kursiyerlere ameliyat ortamında biri bir anlatıldığını dile getirerek, ürolojik hastalıkların büyük kısmının tecrübeli merkezlerde kapalı operasyonlarla gerçekleştirildiğini, kendilerinin de klinik olarak bu operasyonları başarı ile uyguladıklarının altını çizdi. Arıdoğan, bu operasyonlarda kanamanın ve ağrının daha az, kozmetik görünümün daha iyi ve günlük yaşama dönme süresinin daha kısa olduğunu ifade ederek, Balcalı Hastanesi Üroloji Anabilim Dalı’nın bu anlamda Türkiye’nin en önemli ve öncü kliniklerinden biri olduğunu belirtti.