Balcalı’da Baş Ve Yüz Ağrılarında Son Yaşanan Tıbbi Gelişmeler Değerlendirildi

BALCALI’DA BAŞ VE YÜZ AĞRILARINDA SON YAŞANAN TIBBİ GELİŞMELER DEĞERLENDİRİLDİ

TOPLUMDA SIK GÖRÜLEN BAŞ VE YÜZ AĞRILARININ SEBEPLERİ VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ KONUŞULDU

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Algoloji Bilim Dalı’nın Türk Algoloji Ağrı Derneği ile birlikte organize ettiği toplantı Balcalı Hastanesi Ameliyathane dersliklerinde yapıldı. Toplantıya Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Gümürdülü, Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hasan Murat Gündüz ile alanın da konun uzmanı birçok akademisyen katıldı.

Toplantı öncesi açılış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Gümürdülü, böyle önemli bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan son derece mutlu olduklarını belirterek, toplantı boyunca birbirinden değerli Akademisyenlerin bilgilerini katılımcılara aktaracağını ve toplantı sonunda buradan bilgi dağarcıklarının daha da yukarı düzeye çekilmiş olarak ayırılacaklarına inandığının altını çizdi.

Türk Algoloji Ağrı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Algoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hayri Özbek ise yaptığı açılış konuşmasında gerek dernek olarak gerekse Algoloji yani ağrı Bilim Dalı olarak çok önemli çalışmalara imza attıklarının altını çizerek, bu çalışmaların meyvesini de aldıklarını belirtti. Toplantı boyunca Türkiye'nin çok önemli merkezlerinden gelen birbirinden değerli Akademisyenlerin baş ve yüz ağrıları konusunda son derece önemli bilgiler aktaracağını dile getiren Prof. Dr. Özbek, bu önemli toplantıya Adana olarak ev sahipliği yapmanın da gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından ilk önce toplantıya katılan Akademisyenler tarafından baş ve yüz ağrıları konusunda güncel yaklaşımlarla ilgili çeşitli teorik sunumlar gerçekleştirildi.  Toplantının ikinci bölümünde ise ameliyathaneye geçildi ve burada vakalar üzerinde çelişti uygulamalar yapıldı.