Önce Mide Kanseri Sonra Kalın Bağırsak Kanserini Atlattı

ÖNCE MİDE KANSERİ SONRA KALIN BAĞIRSAK KANSERİNİ ATLATTI

76 YAŞINDAKİ RECAİ AMCA ŞİFAYI BALCALIDA BULDU

Recai Tuncel (76) 2018 yılında bağırsak iltihabı (crohn hastası) olduğunu öğrendi. Recai Tuncel’in kontrolleri devam ederken 2020 yılında bu kez mide kanseri tespit edildi. Hastalığı için dış merkezde tedavi görürken, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’na başvuran Tuncel’in yapılan tetkikleri sonrası Doç. Dr. Orçun Yalav ve ekibi tarafından kapalı yöntemle ameliyatı gerçekleştirildi ve kısa sürede taburcu oldu. 2022 yılında ise kontrollerinde ise Tuncel’in kalın barsak (kolon kanseri) olduğu tespit edildi. Bir kez daha operasyona alınan Recai Tuncel yine kapalı yöntemle ameliyat edildi ve kısa süre içinde taburcu edildi.

Geçirdiği operasyonlar sonrası Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Orçun Yalav’ı ziyarete gelen Recai Tuncel, Balcalı Hastanesi Nükleer Tıp Bölümünde görev yapan bir arkadaşı sayesinde Genel Cerrahi bölümünde tanıştığını belirterek, şunları söyledi “ Genel Cerrahi 2 nolu servise yatışım yapılarak bir hafta boyunca tetkiklerim yapıldı. Ben de ayakta bir hasta olarak her bölüme girdim herkesle konuştum. Balcalı’nın binası yıpranmış olabilir. Ancak doktor kalitesi tartışılmaz süper bir hastane. Hastalar genelde şikayetsiz ve memnunlar. Mide kanseri nedeni ile kapalı ameliyat oldum. Doç. Dr. Orçun Yalav bey ve ekibi gerçekleştirdi. Kapalı ameliyat olmam nedeni ile kısa sürede taburcu oldum Genel Cerrahi 2 servisi insana yeniden hayat veren bir klinik, Doç. Dr. Orçun Yalav da kibirden uzak çok özel bir tıp insanı kendisine minnettarım”

2022 yılındaki kontrollerde bu kez Kalın bağırsak ( kolon kanseri )   kanseri tanısı aldığını ve bir kaç gün içerisinde yine kapalı yöntem ile ameliyatını olduğunu dile getiren Tuncel,  “ertesi gün çok kolay ayağa kalkabildim ve yürüdüm servis koridorlarında. Ameliyatımın 5. Günü de taburcu oldum. İlk ameliyatında kapalı yöntem ile olacağım için çok endişelerim varken ikinci ameliyatım için koşarak geldiğim Balcalı’ya, Doç. Dr. Orçun Yalav ve ekibine minnettarım Balcalı da her şeyden önce bütün personeli ile birlikte inanılmaz özveri, güleryüz, gayret ve emek var. Onlara teşekkür az gelir” ifadelerini kullandı.