Balcalı'da Gebe Okulu Açıldı

OKULDA GEBELER İÇİN EGZERSİZ HİZMETİ DE VERİLİYOR

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı bünyesinde Gebelere yönelik hem egzersiz hizmeti verilen hem de Gebelik sürecine ilişkin uzmanlardan bilgi ve eğitim alınan Gebe Okulu faaliyete girdi.

Gebe Okulu’nun faaliyete girmesiyle ilgili olarak bir açılış töreni düzenlendi. Burada bir konuşma yapan Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cüneyt Evrüke; her kadının doğumunu güvenli koşulda gerçekleştirmesini sağlayacak nitelikli sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesinin en doğal hakkı olduğun u dile getirdi. Evrüke sözlerine şöyle devam etti “Hastanemizde açmış olduğumuz Gebe Okulumuzda gebeliğin ilk günüden başlayarak gebelik, doğum ve doğum sonrası dönemleri kapsayan anne ve çocuk sağlığının korunması ve geliştirilmesine yönelik eğitimler verilmektedir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Gebe Polikliniği içerisinde hizmete başladığımız Gebe Okulumuza gebelerimizi bekliyoruz ”

Balcalı Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Özlem Görüroğlu Öztürk ise, Gebe Okulunun önemini vurgulayarak, emeği geçen ekibe teşekkür etti. Öztürk, gebe bölümüne gelen Anne adaylarının burada sunulan hizmetlerden mutlaka yararlanmasını istediklerinin altını çizerek, verilen eğitimin yanı sıra yine gebelerin egzersiz yapma fırsatlarının da olduğunu dile getirdi. Balcalı Hastanesi’nin kalite standartlarının çıtasını gün geçtikçe yukarıya taşıdığına dikkati çeken Doç. Dr. Özlem Görüroğlu Öztürk amaçlarının bu gibi hizmetlerle bu çıtayı daha da yukarıya taşımak olduğunu sözlerine ekledi.

Yapılan konuşmaların ardından Prof. Dr. Cüneyt Evrüke tarafından Gebe Okulu’n da ilk ders olarak “Üreme Organları ve Gebeliğin Oluşumu” anlatıldı.