Balcalı'da Kadın Gözüyle Fotoğraf Sergisi

HEM DOKTOR HEM FOTOĞRAF SANATÇISI

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Kekeç, Dünya’nın çeşitli ülkelerinde çekmiş olduğu fotoğrafları her yıl olduğu gibi bu yılda Dünya kadınlar günü nedeniyle sergiledi. Dünya dan kareler ve insan manzaraları temalı serginin geliri ise eğitim desteğine ihtiyaç duyan öğrenciler yararına kullanılacak.

Balcalı Hastanesi Hipokrat Salonu Fuayesinde düzenlenen serginin açılışı için mini bir tören düzenlendi. Törene Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Özbarlas, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Tunay Sarpel, Balcalı Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Sebe ile Akademisyenler, sağlık çalışanları ve sanatseverler katıldı.

Açılış öncesi konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Özbarlas, kadın elinin değdiği her şeyin bir şekilde güzelleştiğine dikkati çekerek, iş ve sanat alanında bugün kadınların geldiği noktanın son derece önemli olduğuna vurgu yaptı. Özbarlas ayrıca emeklerinden dolayı Kekeç’e teşekkür etti.

Sergiyi düzenleyen Prof. Dr. Zeynep Kekeç ise, Dünya kadınlar gününe denk gelen bu fotoğraf sergisinin bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiklerini, serginin 14 Mart Tıp Bayramı’na kadar gezilebileceğini ifade ederek, sergide yer alan fotoğrafların Dünya’nın çeşitli ülkelerinde çekildiğini Dünya’dan kareler ve insan manzaraları temalı serginin gelirlerinin ise eğitim desteğine ihtiyaç duyan öğrenciler yararına olacağını belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından başta Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Özbarlas ile diğer katılımcılar tarafından serginin açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından ise katılımcılar sergiyi gezdi.