Prof. Dr. Tuncel 33 Yıl Önce Mezun Olduğu Fakülteye Rektör Olarak Ziyarette Bulundu

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel birim ziyaretlerine devam ediyor. 33 yıl aradan sonra mezun olduğu Tıp Fakültesine Rektör olarak ziyarette bulunan Prof. Dr. Tuncel, Çukurova Üniversitesine ve ülke geleceğine hizmet etmekten mutluluk duyduğunu belirtti.

Çukurova Üniversitesinin alt yapı ve eğitim olanaklarını güçlendirmeyi amaçlayan, kentle iç içe bir üniversite hedefine Çukurova Üniversitesini ulaştırmak için çalışan Prof. Dr. Meryem Tuncel ÇÜ Tıp fakültesi ve Balcalı Hastanesi’nde incelemelerde bulundu.

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’den Tıp Fakültesine Ziyaret

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlter Ünlükaplan ve Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz’ın da eşlik ettiği Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’i ÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Özbarlas karşıladı. ÇÜ Tıp Fakültesi binasını gezen Prof. Dr. Tuncel, 33 yıl önce eğitim gördüğü derslik ve laboratuvarlardaki son durum hakkında Prof. Dr. Özbarlas’tan bilgi aldı. Prof. Dr. Tuncel öğrencilik yıllarının geçtiği amfi sıralarına tekrar oturarak anılarını yad etti.

Prof. Dr. Özbarlas: “Amacımız Toplum Sağlığını Yükseltecek Etkin Bir Tıp Eğitimi Verebilmek”

Dekan Prof. Dr. Özbarlas eğitim misyonlarının toplum sağlığını yükseltmek amacıyla etkin bir tıp eğitimi verebilmek olduğuna dikkat çekerek, “Bölgesel, ulusal ve evrensel düzeyde araştırmalar yaparak, proje üretme kültürü geliştirerek süregenliğini sağlayabilmeyi, disiplinlerarası çalışmaları teşvik etmeyi, alt yapı imkanlarını artırarak yayın teşvik ve destek olanaklarını düzenlemeyi araştırma misyonumuz olarak benimsiyoruz.” dedi. Kurumsal değerler ışığında, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Balcalı Hastanesi olarak en üst düzeyde bilgi ve teknoloji kullanarak koruyucu hekimlik, tanı ve tedavi uygulamalarına yön vermeyi amaçladıklarını ifade eden Prof. Dr Özbarlas, hasta odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde modern ve kaliteli sağlık hizmeti üretmeyi hedeflediklerini söyledi.

Rektör Prof. Dr. Tuncel: “Çukurova Üniversitesinin Türkiye’nin Geleceğine Damga Vurabilmesi İçin Tüm Gücümüzle Çalışacağız.”

Rektör Prof. Dr. Tuncel, bilimsel üretimini arttırarak Çukurova Üniversitesinin Türkiye’nin yarınlarına damga vurabilmesi için tüm gücüyle çalışacağını ifade ederek, “Bir aile ferdi gibi samimiyetle, dostça akademisyenlerimizin ve kıymetli öğrencilerimizin yanı başında olacağımdan, adaletli, demokratik, tarafsız ve şeffaf bir yönetim şekli sergileyeceğimden emin olabilirsiniz.” dedi.  ÇÜ Tıp Fakültesi ve Balcalı Hastanesinin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Tuncel, “Balcalı hastanemiz ve Tıp Fakültemiz bizim için çok özel bir öneme sahip. Eğitimimi aldığım bu güzide yerleri hep daha ileri götürmek için her zaman yanınızdayım. Siz değerli hocalarımla çalışmaktan mutluluk ve onur duyduğumu belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Rektör Prof. Dr. Tuncel Tıp Fakültesi ek binasında da incelemelerde bulunduktan sonra Balcalı Hastanesine geçti. Başhekim Prof. Dr. Hasan Murat Gündüz’ün karşıladığı Prof. Dr. Tuncel Hipokrat Konferans Salonu’nda anabilim dalı başkanlarıyla bir araya geldi.

Başhekim Prof. Dr. Gündüz’ün hastane hakkında bilgi aktarmasının ardından toplantı Rektör Prof. Dr. Tuncel’in akademisyenlerle fikir alışverişinde bulunmasıyla sona erdi.