Prof.Dr. Hüsnü Sönmez emekli oldu

PROF.DR. HÜSNÜ SÖZMEZ EMEKLİ OLDU

BALCALI’DA 43 YILINI VERDİĞİ GENEL CERRAHİ ANA BİLİM DALI’N DAN ALKIŞLARLA UĞURLANDI

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı’nın en kıdemli Akademisyenlerinden olan ve 43 yılını kurumda birçok önemli çalışmaya imza atarak hizmet vererek geçiren Prof. Dr. Hüsnü Sönmez düzenlenen tören ile emekli oldu.

Hipokrat Konferans Salonu’n da düzenlenen törene Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Prof. DR. Seyhan Tükel, Prof. Dr. İbrahim Halil Elekcioğlu, Seyhan Belediye Başkanı Akif Akay, Tıp Fakültesi Dekanı Pro. Dr. Serdar Özbarlas, Dekan Yardımcıları, Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tamer Cevat İnal, Başhekim Yardımcıları ile çok sayıda Akademisyen, sağlık çalışanları ve Prof. Dr. Hüsnü Sönmez’in ailesi katıldı.

Törende ilk olarak söz alan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cem Kaan Parsak, bugün Genel Cerrahi ailesi adına son derece önemli ve değerli bir ismi emekli ediyor olmanın burukluğunu yaşadıklarını belirtti. Parsak, Hüsnü Sönmez’in gerek çalışma arkadaşlarına gerekse hastalarına yaklaşımından dolayı tıp camiasında Baba yada Abi olarak tanımlandığını dile getirerek, Hüsnü Sönmez’in emekli olmasına karşın deneyimlerini geriden gelenlere daima aktaracağına inandığını sözlerine ekledi.

Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tamer Cevat İnal İse Prof. Dr. Hüsnü Sönmez’i Tıp Fakültesi’n de okuduğu yıllardan bu yana tanıdığını gerek hastaya yaklaşımları gerekse eğitim anlayışının son derece babacan bir tavır içinde olduğunu belirtti. Yeni emeklilik hayatında Sönmez’e başarılar dileyen İnal, “hocamızı daima hastanemizde görmek isteriz” ifadesini de kullandı

Daha sonra söz alan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Özbarlas, Prof. Dr. Hüsnü Sönmez’in Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı içinde faaliyet gösteren Endoskopik Cerrahi Ünitesine büyük emekleri olduğunu; bu konuda eğitim alarak birçok ismin bu konuda yolunu açtığını vurguladı. Özbarlas emekleri için Hüsnü Sönmez teşekkür ederken bundan sonraki yaşamın da da başarı diledi.

Son olarak kürsüye gelen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise Prof. Dr. Hüsnü Sönmez’i n aslen Karabüklü olduğunu yeni öğrendiğini, Hüsnü Sönmez’in duruşuyla hayata bakışıyla tavırlarıyla ve zaten 40 yılı aşkın bir süredir burada bulunmasıyla tam bir Adanalı olduğunu, bu kentte  böyle bir bilim insanına sahip olunduğu için çok şanslı hissedilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Karalar Büyükşehir olarak ayrıca Çukurova Üniversitesi’nin de her anlamda yanında olduklarına işaret etti.

Yapılan konuşmaların ardından Prof. Dr. Hüsnü Sönmez kendi hayat hikayesinden oluşan fotoğraf karelerini katılımcılarla paylaştı daha sonra söz alan Sönmez’in Kızı Dilek Sönmez ve Oğlu Barış Sönmez Babalarını anlatan birer konuşma yaptı. Ardından Sönmez’in çalışma arkadaşları ve dostları onunla olan anılarını anlattı.

Son olarak ise Prof. Dr. Hüsnü Sönmez’e çeşitli teşekkür plaketleri verildi.